Koopcontract

Overeenkomst tussen u en de verkoper

Een koopcontract is een overeenkomst die meestal wordt opgemaakt door de verkopende makelaar.
Meer weten lees dan verder of... .

Wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen ondanks je studieschuld?

Bereken nu gratis je hypotheek, direct antwoord
(indien niet van toepassing vul dan een 0 in)
(optioneel)

Opmaken koopcontract

Hierdoor wordt er bij het opmaken van het koopcontract rekening gehouden met de wensen van de verkoper(s).

De verkopende makelaar zorgt er dan ook voor dat alles zo positief mogelijk uitpakt voor de verkoper(s).

Dit is ook heel logisch; De verkoper(s) zijn uiteindelijk de opdrachtgevers en zij betalen de makelaar onder andere hiervoor.

Daar staat tegenover dat u als koper op de hoogte dient te zijn van de valkuilen. Wanneer u gaat aankopen zonder aankoopmakelaar kunt u hier heel gemakkelijk mee te maken krijgen. Enkele valkuilen waarmee u te maken kan krijgen zijn hieronder samengevat.

Koopcontract en de Aankoopprijs

Wanneer er in het koopcontract een verkeerde aankoopprijs wordt vermeld kan dit voor problemen zorgen met het aanvragen van een hypotheek. Soms wordt er overboden met de aankoop van de woning en wordt er de vraagprijs vermeld in het koopcontract. De vermelde vraagprijs die in het koopcontract wordt vermeld ligt in dit geval lager dan er betaald is. Hierdoor dient er meer aan eigen middelen worden ingebracht wanneer het taxatierapport niet aansluit bij de verkoopprijs.

Andersom kan natuurlijk ook. Dan wordt er minder betaald dan de vraagprijs (dit is meestal het geval wanneer u samen met uw financieel adviseur van Studieschuld Hypotheek koopt). Voordat u een bod uitbrengt hebben wij al contact gehad met verschillende taxateurs. Als gevolg hiervan weten wij of u eigen middelen nodig bent en hoeveel deze eigen middelen dienen te zijn.

Concluderend de aankoopprijs en de juiste vermelding van de aankoopprijs in het koopcontract is van groot belang.

Eigendomsoverdracht en Koopcontract

Bij de eigendomsoverdracht is sprake van een vooraf besproken wacht periode voordat u de woning op naam kunt krijgen zodat u eigenaar gaat worden van de woning. Deze wachtperiode dient ook aan te sluiten bij de geldigheidsduur van de ontvangen offerte van de geldverstrekker. Staat dit niet juist vermeld in het koopcontract dan kunt u te maken krijgen met een boete omdat als gevolg van het verlopen van de offerte datum deze verlengd moet worden. Hierdoor is het mogelijk dat u een boete dient te betalen aan de hypotheekverstrekker.

Bankgarantie en of storten van een waarborgsom

In het koopcontract staat ook vermeld of er een bankgarantie al dan niet een waarborgsom gesteld dient te worden via de notaris en voor welke datum dit gebeurt dient te zijn. Uw persoonlijke financiële coach van Studieschuld Hypotheek houdt dit proces voor u in de gaten en zorgt ervoor dat alles tijdig wordt geregeld.

Ontbindende voorwaarden

De ontbindende voorwaarden zijn nog het meest belangrijke van alle artikelen in het koopcontract. Dit bepaald in grote mate of u een wurg contract hebt getekend of een regulier koopcontract met de gebruikelijke afspraken erin opgenomen. De financieel adviseur van STUDIESCHULD HYPOTHEEK controleert samen met u het contract voordat u tot tekenen voor akkoord overgaat.

 

Voorbereiding en Valkuilen

Een goede voorbereiding in het aankoopproces voorkomt mogelijke valkuilen tijdens het aankoopproces. Studieschuld Hypotheek begeleid u met het gehele proces van A t/m Z. Meer lezen over Studieschuld Hypotheek en de overige mogelijkheden deze vind u hier…

Waarom kiezen voor Studieschuld Hypotheek?

Persoonlijke Adviseur
Als uw Persoonlijke Adviseur krijgt u van mij de volledige begeleiding van A t/m Z! Deze begeleiding staat garant voor een succesvolle aankoop.
Geen verplichtingen
Tot het moment van het ondertekenen van onze Opdracht tot Dienstverlening bent u ons niets verplicht, is alles nog vrijblijvend en zonder enige kosten.
100% Onafhankelijk
Bij Studieschuld Hypotheek. bent u verzekerd van 100% onafhankelijk hypotheek advies. Er zijn geen financiële afspraken en of bindingen met hypotheek aanbieders.
24/7 Bereikbaar
Wij beantwoorden alle richting ons gestelde vragen altijd binnen 24uur en doen dit 7 dagen per week.

Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Wilt u vrijblijvend en zonder verplichtingen kennis nemen van de werkzaamheden en mogelijkheden van Studieschuld Hypotheek?

Klik dan op de download button.

Onze Dienstenwijzer en Dienstverleningsdocument kunt u gratis downloaden.

Download

Contact met Studieschuld Hypotheek

Bij Studieschuld Hypotheek bent u verzekerd van een eigen persoonlijke Financiële Coach. Heeft u een vraag stel deze gerust en laat uw gegevens achter.

Vanzelfsprekend gaan wij vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens.

Uw financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.

    Contact met Studieschuld Hypotheek

    Bij Studieschuld Hypotheek ben jij verzekerd van een eigen persoonlijke Financiële Coach. Heb je een vraag stel deze gerust aan mij en laat jouw gegevens achter.

    Studieschuld Hypotheek gaat uiteraard vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om. Jou financieel adviseur werkt volgens de wet en regelgeving van AVG.